08/09/2020
אם הנכם נוהגים בכל שנה להעניק תרומה כספית לעמותה או מוסד ציבורי מוכר – דעו כי ככל הנראה אתם זכאים לקבל החזר מס בגין תרומות אלו.
המודעות למתן תרומות בארץ היא גבוהה במיוחד בקרב כלל התושבים, ובמיוחד בתוך אוכלוסיות סגורות כמו הקהילה החרדית המושפעת רבות מקבלת תרומות מאנשים וגופים שונים.
כדי לעודד את מתן התרומות האחד לשני, מדינת ישראל מעניקה הטבות מס לאלו הבוחרים לתרום מכספם לעמותות ומלכ"רים מוסדרים ומפוקחים ע"י המדינה.
יש לזכור כי החזר המס תקף רק במקרה בו הגוף אליו תרמתם הינו מוכר כמוסד לעניין סעיף 46 לפקודת מס הכנסה.
במאמר הבא נסקור איך מקבלים החזר מס על תרומות – מהם התנאים והדרכים בהן ניתן להגיש את בקשת ההחזר.
מהם התנאים לקבלת החזר מס בגין תרומות?
- סכום התרומה – נכון לשנת 2020, רק תרומות מעל 190 ש"ח מוכרות. כלומר, החל מהשקל הראשון מעל 190 ש"ח מוכר בשנת המס וזכאי להחזר מס. בכל שנה גובה סכום התרומה עלול להשתנות, ולכן יש להתעדכן מכל פעם בשיעור התרומה העדכני שיכול לזכות אתכם בהחזר מס.
- קבלה תקפה – כדי להוכיח את מתן התרומה, יש לשמור את הקבלה בגין התרומה שהוענקה שתשמש כאסמכתא גם לגובה סכום התרומה שהועברה לעמותה. על הקבלות להיות מקוריות בלבד, למעט מוסדות שעובדים עם חשבוניות ירוקות.
כיצד ניתן להגיש בקשה לטובת החזר מס על תרומות?
קיימת אפשרות לקבלת החזר מס בגין תרומות שהוענקו בטווח של שש שנים אחורה, ובתנאי שקיימים מסמכים רלוונטיים המתעדים את מועד וסכום התרומה.
כדי להגיש את הבקשה יש להעביר טופס 116 עם הבקשה לפקיד השומה בעיר המגורים, ובליווי תלושי השכר של השנה הנוכחית או כמה שנים אחורה במידה ומעוניינים לקבל החזרים על תרומות משנים קודמות.
החזר מס תרומות עם חברה מקצועית
כדאי לדעת כי שכירים רבים זכאים להחזרי מס מהמדינה, בנוסף להחזרי מס בגין תרומות שהוענקו למוסדות ועמותות מוכרות.
הסיבה לכך נובעת מתשלום מס הכנסה קבוע ואוטומטי המנוכה בכל חודש מתלוש השכר. מכיוון שחישוב המס מבוצע אחת לשנה בסוף כל שנה קלנדרית, עניין ההחזר נשכח עבור העובד השכיר וכך קיים לזכותו כסף בקופת המדינה.
כדי שתוכלו לקבל את החזרי המס המגיעים לכם בגין תרומות שהענקתם, וגם עבור עודף ניכויים שחושבו במהלך השנה, מומלץ לפנות אל חברה מקצועית המתמחה בהגשת בקשות לרשויות המס וכך להחזרי מס לשכירים.