04/11/2019
כשם שישנה חובה לשלם מס כחוק, כך גם ישנה הזכות לקבל מס בחזרה כל עוד הוא שולם שלא צורך. בישראל, עובדים שכירים, זכאים להחזר המס, כאשר הסיבה היא חישוב לא נכון מס שנתי וזאת בעיקר עקב שינויים באופי התעסוקה.
החזר מס לעובדים בענף ההיי-טק אינו שונה מהחזר של עובדים אחרים, אך נדמה כי דווקא אופי העבודה הוא זה שמזכה המון עובדים בענף להחזר. אם גם אתם עובדים בתעשייה המשגשגת ונהנים מתפקידים מאתגרים בפרוייקטים משתנים, סביר מאד כי גם אתם זכאים להחזר מס. החזר מס לעובדים בענף ההיי-טק – כל מה שחשוב לדעת:
מעבר בין פרוייקט לפרוייקט – איך הוא קשור להחזר מס?
אפשר לומר המון דברים טובים על ענף ההיי-טק, אך אם ישנו חיסרון בולט בו הוא חוסר היציבות. ישנן חברות סטארט-אפ המעסיקות אנשי מקצוע לתקופות קצרות המעניקים את שירותיהם לפרק זמן קצר, ולאחר מכן נאלצים להמשיך לפרויקט הבא. חוסר היציבות הזה משפיע גם על ההכנסות החודשיות והשנתיות, מה שמקשה מאד על תכנון מס מדויק.
כך לדוגמא: עובד שנודד מפרויקט לפרויקט. בחודשים ינואר-מרץ, הרוויח העובד כ-20,000 שקלים בחודש. בחודש אפריל הוא תכנן את הפרוייקט הבא ולכן לא נהנה מהכנסה, ובחודש מאי הוא עבד רק חצי חודש. מדובר על אופי תעסוקה שמוכר להמון שכירים בתחום ההיי-טק. התוצאה היא חוסר יציבות וגם קושי לצפות את ההכנסות והמשכורות החודשיות-שנתיות.
בעוד ישנם שכירים שצריכים "להשלים" מס בעקבות משכורות גבוהות יותר מהמצופה, גם ישנם אלו שנהנים מהאפשרות של החזר מס לעובדים בענף ההיי-טק. כל עוד שולם יותר מס, מגיע החזר שמתבצע עם הגשת טפסים המשקפים את ההכנסות.
מ-8200 למשרה נחשבת במהלך תקופת הלימודים
ישנן לא מעט חברות שמחזרות אחר חיילים משוחררים – יוצאי יחידות המודיעין ו-8200 המפורסמת. אותם חיילים משוחררים לא צריכים תמיד להגיע עם השכלה, וישנן לא מעט מקרים בהם נקלטים במשרות בכירות ישר אחרי השחרור. קפיצת השכר המשמעותית בהשוואה למשכורת צבאית היא סיבה מספקת לזכאות להחזר מס לעובדים בענף ההיי-טק וזאת בנוסף לנקודות זיכוי שחייל משוחרר זכאי להם.
כשהשכר מבוסס על היקף מכירות והיקף השעות
בנוסף, תחום ההיי-טק כולל גם אנשי מכירות שהמשכורת שלהם מבוססת על היקף המכירות שלהם. כידוע, המכירות יכולות להיות בחודש אחד גבוהות מהמצופה ומהיעד החודשי, וחודש לאחר מכן המכירות יכולות להיות נמוכות בחצי ואף יותר. מדובר על תחום שיודע עליות וגם ירידות, ובהתאם השכר משתנה. כך, מחודש לחודש נע העובד השכיר בין מדרגות מס שונות, שיוצרות את הפערים שהמון פעמים באים לידי ביטוי בהחזר מס שמגיע כחוק.
החזר מס לעובדים בענף ההיי-טק: תוך כמה זמן ניתן לנצלו?
ישנם עובדים בתחום ההיי-טק שנחשפים לאפשרות לקבלת החזר מס רק כעבור כמה שנים. זוהי אחת התלונות העיקריות של השכירים בישראל: החובה לשלם את המס ידועה, אך דווקא הזכות לקבל מס בחזרה לא ידועה לכל ואיש לא ממהר לבשר עליה.
לשמחת כל העובדים בישראל, ניתן לממש את הזכות להחזר המס עד כ-6 שנים אחורה כיום, בשנת 2019, כל עובד בתחום ההיי-טק יוכל ליהנות מאפשרות של החזר מס לעובדים בענף ההיי-טק משנת 2013. כל עוד נגבה מס גבוה יותר לאורך ששת השנים, ניתן ליהנות מהחזר של מאות אם לא אלפי שקלים, נצלו זאת!