05/03/2020
תהליך התרומות מול מס הכנסה
מרבית הישראלים מתקשים להבין כי המון פעמים הם מחליפים סטטוס, ועוברים מהצד "המשלם" לצד "שמשלמים" לו. מה שמקשה על אותו קהל להאמין הוא בעיקר העובדה כי הצד המשלם הופך להיות רשויות המס. בעוד ישנם שכירים ועצמאים שמשלמים מס גבוה יותר בכל חודש מזה שהם נדרשים לשלם וכך הם זכאים להחזר, הרי שישנה עילה נוספת לבקשת החזר: החזר מס על תרומות.
אם ישנו משהו שמזוהה מאד עם אזרחי ישראל הוא הרצון לעזור זה לזה בשעת צרה. ישנם המון אזרחים שתורמים מכספם בכל שנה לעמותות שונות, כאשר לא כולם מודעים לעובדה כי ניתן לקבל החזר מס על תרומות. ישנם תורמים שתורמים באופן חד פעמי, אך גם ישנם תורמים נלהבים יותר שתורמים בכל חודש לגופים מסוימים. במצטבר? ניתן ליהנות מהחזר נאה במיוחד.
כשאתם פותחים את לבכם ומעניקים, אתם לא מצפים לקבל בחזרה. במקרה הזה? פשוט מגיע לכם! אז איך קורה וישנו החזר מס על תרומות? אפשר לומר שמדינת ישראל מעודדת מאד תרומות, עד לכדי מצב בו היא מכירה בתרומה לצורכי מס ההכנסה. במילים אחרות? ניתן לקבל החזר על תרומות שביצעתם. כל מה שאתם צריכים לדעת? לפניכם:
גובה ההחזר מס הכנסה תרומות: כ-35% מסך התרומה
החזר מס הוא לא משהו שזר לקהל השכירים והעצמאים בישראל, ונדמה כי בשנים האחרונות האפשרות לקבל החזר חדרה לעומק התודעה. כשם שאתם זכאים לקבל החזר בעקבות גביית יתר, כך אתם גם יכולים לקבל החזר במידה ותרמתם מכספכם לגוף מוכר או מוסד ידוע. למרות מה שניתן לחשוב, ניתן לקבל את הכסף בקלות יחסית – כל עוד אתם חוברים אל חברה מקצועית שתוכל להדריך אתכם באשר למסמכים הנדרשים ואופי התהליך.
ההחזר עליו מדובר הוא כ-35% אחוזים מגובה התרומה. לצורך העניין: במידה ותרמתם כ-1000 שקלים, הרי שתוכלו לדרוש בהחזר ולקבל בחזרה כ-350 שקלים – סכום נאה לכל הדעות. ההחזר הזה בא לידי ביטוי בקיזוזי סוף השנה שלכם. כידוע, בישראל חישוב המס מתבצע ברמה השנתית, כאשר כבר בתחילת השנה אתם מקבלים צפי כמה תצטרכו לשלם. בסוף השנה, כאשר מתבצעים הקיזוזים, הרי שיהיה ניתן לקזז גם את המס על התרומה היפה.
תנאי הסף לקבלת ההחזר
רגע לפני שאתם רצים לאסוף את כל מסמכי התרומה שלכם ופונים אל חברה שתפעל על מנת להבטיח את ההחזר כחוק, חשוב שתהיו ערים לתנאי הסף לקבל ההחזר:
• החזר מס הכנסה מתרומות יתקבל אך ורק על תרומות מעל כ-190 שקלים.
• הגוף אליו תרמתם חייב להיות מוכר על ידי מס ההכנסה על פי סעיף 46 לפקודת מס הכנסה. ניתן לבדוק זאת באינטרנט באתר העמותה, בקבלה שקיבלתם על תשלום התרומה ואו לוודא מראש עם הגוף שאכן מוכר.
רגע לפני שיוצאים לדרך
בעת שמדובר על החזר מס מתרומות, הרי שקל יחסית לבדוק האם אתם זכאים להחזר או לא מאחר ומדובר על שני תנאי סף עיקריים. חשוב שתדעו כי אינכם מוגבלים באשר להיקף התרומות, כאשר אתם יכולים לקבל החזר על תרומות שניתנו לגופים שונים ובזמנים שונים לאורך השנה.
ישנם לא מעט ישראלים שבוחרים לוותר על זכותם לקבל את ההחזר רק בעקבות ההליך הביורוקרטי. עם זאת, האם באמת כדאי לוותר על כסף שאתם זכאים לקבל? לא בטוח. תוכלו לקצר משמעותית את הדרך (וגם את הטרחה) באמצעות פניה אל חברה מקצועית שתוכל לאסוף מכם את המסמכים הנדרשים ולהגיש בקשה להחזר מס בשמכם.
על פי אילו קריטריונים כדאי לבחור את החברה?
• ניסיון, ותק ומוניטין החברה.
• האם החברה גם פועלת עבור החזר מס על תרומות?
• האם מתחייבים אליכם לזמינות ותאריך סגירת התיק?
• הבטיחו כי תשלמו לחברה אך ורק אם קיבלתם בסופו של דבר החזר!